Modalitati de plata

Apartamentele din ansamblul de apartamente noi Sara Residence pot fi achiziţionate fie prin plată Cash, prin credit Prima Casă, fie prin Credit Imobiliar.

 

Programul PRIMA CASĂ

Programul “Prima Casă” se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţa utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

În cadrul programului se pot achiziţiona locuinţe finalizate/locuinţe nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie, destinate achiziţionării după finalizare sau locuinţe noi, destinate achiziţionării după finalizare construite în baza autorizaţiilor de construire. De asemenea, se pot construi locuinţe viitoare de către beneficiar individual în baza unei autorizaţii de construire eliberată după aceeaşi dată.

 

Cât poţi să împrumuţi?

  • Cei care vor să ia un împrumut prin Prima Casă pe o perioadă de cel mult 30 de ani trebuie să aibă un avans minim de 5 % din preţul de achiziţie al locuinţei.
  • Suma maximă diferă însă, în funcţie de vechimea imobilului şi de numărul de beneficiari. Astfel, garanţia maximă este de 60.000 de euro pentru locuinţele vechi, 70.000 de euro pentru locuinţele noi sau în construcţie şi de 75.000 de euro pentru locuinţele în asociere. Cât despre dobânda, formula de calcul stabilită prin program este neschimbată, iar marja maximă este 4% peste Euribor la trei luni.

 

 Avantajele programului Prima Casă:

  • Avansul este de 5%, spre deosebire de 25%;
  • Rata lunară scade;
  • Dobânzile sunt la jumătate din cele practicate acum pe piaţa bancară: de la 11%, cât e dobânda medie la credite, la 5.28%, cât e dobânda maximă impusă de guvern pentru băncile care vor să facă parte din program. Aceasta înseamnă că la sfârşitul perioadei de creditare vom plăti dobânzi totale de 2 ori mai mici;
  • Nu mai există comisioane lunare, anuale, iniţiale de acordare, de risc etc. Toate comisioanele vor fi incluse în raţa maximă a dobânzii, în afară de comisionul anual de garantare de 0.37%;
  • Băncile vor putea creşte gradul de îndatorare care în prezent este de 50%;
  • Eliminarea comisionului de rambursare anticipată, care până acum era între 1 şi 4%.